Військовий збір збільшать до 5% після змін у Податковому кодексу

Перший заступник парламентського голови з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив про плани Уряду на законодавчому рівні зміни ставку військового збору.

військовий збір збільшать до 5%

Калькулятор штрафів

На розгляд Кабінету Міністрів заплановано подання двох законопроектів:

У Законі «Про державний бюджет України на 2024 рік» планують збільшити видатки на оборонний сектор на 500 млрд грн. Збільшення видатків заплановане за рахунок: 

  • перевиконання доходів бюджету на 75 млрд грн,
  • економії на зовнішньому боргу на 60 млрд грн,
  • внутрішніх запозичень.

Також заплановано подати на розгляд Верховної Ради закон про податкові зміни: станом на 18 липня відомо, що ставка військового збору може зрости з 1,5% до 5%. Точні дати податкових змін не названі.

Пізніше був опублікований перелік платників податків, яких торкнеться підвищення військового збору та нові ставки для різних видів підприємств та операцій.

Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Військовий збір відсоток у 2024 році

Військовий збір наповнює державний бюджет, тож для місцевих бюджетів він не відіграє особливої ролі. Однак бухгалтери держорганів, ОМС, бюджетних установ мають знати правила його утримання із доходів, що нараховують держслужбовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, працівникам чи іншим фізичним особам.
16210

Приклади відрахувань із заробітної плати 2023 року

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати 2023 року — у статті.
340705

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді