Бюджетні кошториси: внесуть зміни до порядку складання

Мінфін розробив назрілі зміни до Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог щодо виконання кошторисів бюджетних установ.

СКАЧАТИ Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи

Бюджетні кошториси: внесуть зміни до порядку складання

Зміни закріплено Проєктом постанови “Про внесення змін до Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ” від 20.07.2021.

Зокрема, проєктом передбачено нововведення в частині:

  • участі у процесі складання, розгляду та затвердження кошторисів відповідального виконавця;
  • урегулювання норм щодо бюджетних асигнувань установ, для яких заплановані видатки на бюджетний період, але які не створені протягом бюджетного періоду;
  • уточнення положень щодо внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями бюджетних установ в іноземній валюті та у вигляді майна (активів) в натуральній формі.

Крім того, обсяги видатків в проектах кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, планів спеціального фонду та помісячні плани використання бюджетних коштів визначатимуть з урахуванням, зокрема:

  • нормативно-правових актів, які регулюють діяльність головного розпорядника у відповідній галузі;
  • зобов'язань, передбачених договорами (контрактами);
  • періодичності виконання окремих бюджетних програм, а також окремих заходів, що здійснюються в межах бюджетних програм;
  • цін і тарифів на відповідні товари (роботи, послуги), закупівля яких передбачається у межах бюджетної програми.

За матеріалами Мінфіну

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
160992

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
70969

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
315599

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді