Зміни в методиці оцінки майна

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фонд держмайна оприлюднив проєкт змін до Методики оцінки майна.

методика оцінки майна

Калькулятор штрафів

Фонд держмайна пропонує доповнити нормами щодо оцінки майна:

  • стягнутого в дохід держави за рішенням суду відповідно до Закону України «Про санкції»;
  • примусово вилученого майна відповідно до Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів»;
  • майна державних підприємств, які підлягають припиненню відповідно до Закону України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України».

Також пропонує доповнити норми щодо оформлення звітів про оцінку майна в електронній формі.

Пропозиції та зауваження до проєкту Фонд держмайна прийматиме протягом одного місяця на електронні скриньки (e-mail): [email protected], [email protected].

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4271

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
36294

Оренда майна під час війни: перші кроки, щоб унормувати

Законодавці Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 01.04.2022 № 2181-IX з 13.04.2022 спростили орендні правила, які визначає Закон № 157. Нові вимоги встановили на час воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування. Розглянемо детальніше, скільки діятимуть договори, які уклали під час воєнного стану, та за якими правилами передаватимуть майно в оренду в цей період.
5427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді