Закупівлі для викладання навчального предмета «Захист України»

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОН уніс зміни до Особливостей використання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України» (далі – Особливості).

закупівлі для навчального предмета Захист України

Калькулятор стажу

Перелік засобів навчання та обладнання для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України» закладами освіти визначено Типовим переліком засобів навчання та обладнання для забезпечення викладання предмета «Захист України» закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН від 10.05.2024 № 659. Раніше закуповували за типовим переліком, що затверджений наказом МОН від 13.12.2021 № 1357.

Закупівля товарів, передбачених цими Особливостями, як і раніше, здійснюється в установленому законодавством порядку. Однак є певні особливості:

  • товар, вартість якого становить або перевищує 100 тис. грн, замовники закуповують з використанням електронного каталогу, якщо цей товар наявний в електронному каталозі станом на 15.06.2024. Раніше було достатньо наявності цього товару в електронному каталозі.
  • якщо обладнання, вартість якого становить або перевищує 100 тис. грн, замовники закуповують з використанням електронного каталогу, запит пропозицій постачальників замовник проводить відповідно до специфікації товару, сформованої адміністратором електронного каталогу, яка не передбачає можливості замовника самостійно визначати інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення. Це нововведення від МОН.

Накази МОН від 07.08.2024 № 1110 та від 29.08.2024 № 1224, якими внесені зміни до Особливостей, не набрали чинності.

закупівлі для навчального предмета Захист України

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39737

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2462

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді