Податкова не перевіряла 3 роки: чи зберігати документи

Установи і організації мають зберігати первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів чи із виконанням вимог законодавства, протягом не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, складеної на підставі цих документів, а в разі її неподання — з передбаченого ПК граничного терміну подання звітності.

Якщо документи пов’язані з предметом перевірки, проведенням процедури адміністративного оскарження, прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення або судового розгляду, ці документи установи мають зберігати до закінчення перевірки та передбаченого законом строку оскарження прийнятих за її результатами рішень та/або вирішення справи судом, але не менш 1095 днів з дня подання податкової звітності.

Відтак, документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, установи мають зберігати 3 роки. Після спливу цього строку вони передають документи до архіву в установленому законодавством порядку.

Зазначені норми передбачені п. 44.1-44.4 ПК.

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54803

Облік використання робочого часу

Положення про облік використання робочого часу працівників розробляють з метою впорядкувати облік використання робочого часу працівниками установи, підвищити відповідальність керівників структурних підрозділів за достовірність відомостей у табелях обліку використання робочого часу, нарахування зарплати працівникам, посилити трудову дисципліну.
7091

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53678

Видаткова накладна – бланк | зразок

Видаткова накладна – це первинний документ, який дає змогу обліковувати рух матеріальних цінностей, тож використовують бланк чи не всі установи. І хоча бухгалтери мають з нею справу мало не щодня, запитань щодо заповнення багато. Відповімо на найбільш поширені та дамо зразок.
127006

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді