Відсторонюємо від роботи невакцинованого працівника: інструкція зі зразками

МОЗ зобов’язав вакцинуватися від ковіду працівників певних закладів та установ. Якщо ваша установа потрапила до переліку МОЗ, маєте відсторонити від роботи невакцинованих працівників. Штраф за порушення цієї вимоги — до 170 000 грн. Як це зробити паравильно?

Відсторонюємо від роботи невакцинованого працівника: інструкція зі зразками

На період дії карантину, встановленого КМУ, зобов’язані мати щеплення проти COVID-19 працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
  • місцевих держадміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у т. ч. спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

МОЗ планує розширювати цей перелік. Утім, алгоритм відсторонення буде однаковим для працівників усіх установ.

Інструкція

Визначте, кого відстороняти від роботи

Зажадайте документ про вакцинацію

Невідкладно інформуйте працівників письмово про відсторонення

Роз’ясніть, що відсторонення правомірне

Видайте наказ про відсторонення

Що буде, якщо не відсторонити працівника

Керівника закладу, який допустить невакцинованого працівника до роботи, може чекати адміністративна відповідальність — від 2000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 34 000–170 000 грн (ст. 44-3 КпАП).

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що Держпродспоживслужба перевірятиме, як виконують вимогу Наказу № 2153.

Протокол про адміністративне правопорушення мають право складати й уповноважені посадові особи органів внутрішніх справ, органів охорони здоров’я, органів державної санітарно-епідеміологічної служби, посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад. Далі суд розглядатиме справу про адміністративне правопорушення.

Службова особа установи, інших органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, яка за службовими або професійними обов’язками має забезпечувати виконання правил та норм, що встановлені з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, може понести й кримінальну відповідальність:

  • штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн) або арешт на строк до шести місяців;

  • або обмеження волі на строк до трьох років;

  • або позбавлення волі на той самий строк.

Ті самі порушення, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, призведуть до позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років (ст. 325 КК).

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13837

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді