Терміни зберігання документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків

Мінімальні терміни зберігання документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів складають 1095 днів з дня подання податкової звітності, а для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням - 2555 днів зі збільшенням цього строку при проведенні процедури оскарження у разі визначення сум зобов'язань контролюючими органами.

Терміни зберігання документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків

Вам більше не потрібно гортати величезний нормативний акт, аби знайти строк!

У випадку ліквідації платника податків, документи за період діяльності, зберігаються не менш як 1095 днів, що передували даті ліквідації платника податків та в установленому законодавством порядку передаються до архіву.

Податковим кодексом України передбачено обов’язок платників вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування /або податкових зобов’язань. При цьому, платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів протягом визначених законодавством термінів.

Джерело: ДПС у Рівненській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54620

Облік використання робочого часу

Положення про облік використання робочого часу працівників розробляють з метою впорядкувати облік використання робочого часу працівниками установи, підвищити відповідальність керівників структурних підрозділів за достовірність відомостей у табелях обліку використання робочого часу, нарахування зарплати працівникам, посилити трудову дисципліну.
7038

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53641

Видаткова накладна – бланк | зразок

Видаткова накладна – це первинний документ, який дає змогу обліковувати рух матеріальних цінностей, тож використовують бланк чи не всі установи. І хоча бухгалтери мають з нею справу мало не щодня, запитань щодо заповнення багато. Відповімо на найбільш поширені та дамо зразок.
126782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді