НАДС надало роз’яснення щодо зарахування періоду відсторонення держслужбовця до стажу

НАДС оприлюднило лист-роз’яснення від 30 листопада 2021 р. № 144 р/з щодо зарахування періоду відсторонення державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 до стажу державної служби (для надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки, для присвоєння чергового рангу).

Допомогатор


 НАДС надало роз’яснення щодо зарахування періоду відсторонення держслужбовця до стажуЗаконодавством про державну службу не передбачено, що період відсторонення від роботи не зараховується до стажу державної служби для встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки. Таким чином, на думку НАДС, період відсторонення державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 зараховується до стажу державної служби для встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки та присвоєння чергового рангу.

Детальніше з документом ви можете ознайомитися за посиланням (публікація за 30 листопада): https://nads.gov.ua/timeline?&type=acts

Джерело: НАДС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66127

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7100

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17406

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді