З 1 травня діють нові форми заяв про держреєстрацію юросіб та ФОПів

Набирає чинності наказ Міністерства юстиції України від 29 березня 2023 року № 1158/5 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України».

нові форми заяв про держреєстрацію

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Наказом затверджено нові форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань які набувають чинності з 1 травня 2023 року 

Нотаріальна палата України повідомляє, що також внесено зміни до Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки.

Що змінилося в правилах написання юрособи:

  • для написання найменування юридичної особи літери латинського алфавіту використовуються при написанні найменування не лише англійською, а будь-якою іноземною мовою;
  • найменування відокремленого підрозділу  замість слів «відокремлений підрозділ» («філія», «представництво») має містити лише слово «філія» або «представництво».

Внесено й зміни до Порядку державної реєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань, що не мають статусу юрособи. Змінено абзацу третього пункту 1 розділу IV «Особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі»:

  • при поданні заяви в електронній формі у випадку, якщо відповідно до закону для державної реєстрації передбачено подання копії документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство (підданство) особи, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, до заяви долучаються електронні копії таких документів, виготовлені шляхом сканування з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

Дана норма приведена у відповідність до пункту 19 частини першої статті 17 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» в редакції Закону від 06.09.2022  № 2571-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб».

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді