Завершується термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи

ДПС нагадує, що декларацію за результатами 2022 року для фізичних осіб потрібно подати до 1 травня 2023 р. включно.

термін подання податкової декларації

Калькулятор штрафів

Особи, які отримували в 2022 році іноземні доходи але у яких відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого доходу та суми сплаченого ними податку в іноземній юрисдикції, мають право на перенесення терміну декларування до 31 грудня 2023 року. Для цього їм потрібно подати заяву про перенесення строку декларування до контролюючого органу за своєю податковою адресою.

Податкова декларація подається за вибором платника податків в один із таких способів:

  • особисто або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі. 

Для формування та надсилання декларації в електронній формі платник може використати обране на власний розсуд програмне забезпечення, у тому числі ІКС «Електронний кабінет». У розділі «ЕК для громадян» розміщено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», де можна предзаповнити податкову декларацію на підставі даних ДПС та подати її в електронному вигляді. Скористатися сервісом можна умови ідентифікації особистим ключем.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді