Які види повісток існують і що означає їх вручення

Теми:
Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко роз'яснив, які документи можуть вимагати представники ТЦК.
види повісток

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Під час воєнного стану є кілька видів повісток:

  1. Для уточнення даних. Згідно з чинним законодавством кожен військовозобов'язаний обов’язково мусить повідомляти ТЦК оновлену інформацію про склад сім’ї, стан здоров’я, зміну місця праці тощо.
  2. Повістка на проходження військово-лікарської комісії, після якої людина отримує висновок ВЛК про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.
  3. Мобілізаційне розпорядження («бойова повістка»), вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Що означає вручення «бойової повістки»

Якщо медкомісія визнала особу придатною до служби та якщо особа служила, тоді її  скеровують до пункту постійної дислокації військової частини. Там упродовж 3-4 тижнів мобілізований проходить бойове злагодження. Усіх, хто не служив, направляють до навчальних центрів в залежності від фаху.

Окремо голова ТЦК наголосив, що під час військового стану кожен громадянин незалежно від віку і статі повинен мати при собі документ, який би міг ідентифікувати його особу. Чоловіки віком від 18 до 60 років також повинні мати при собі військово-обліковий документ.

За матеріалами Leopolis

«

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5384

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді