Вихід із відпустки без збереження зарплати - зразки оформлення

Автор
експерт з трудових відносин
Як оформити достроковий вихід із відпустки без збереження зарплати - експерт надав зразки.

 

 

Щоб оформити достроковий вихід працівника з відпустки без збереження зарплати, видайте наказ на підставі заяви працівника.

 

 

За сімейними обставинами та з інших причин працівнику можна надати відпустку без збереження зарплати. Про строк відпустки домовляються працівник та роботодавець. Максимальний строк такої відпустки — 15 календарних днів (к. дн.) на рік. На час карантину через коронавірус строк перебування у відпустці без збереження зарплати не включають до цих 15 к. дн. (ст. 26 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР, далі — Закон про відпустки).

Кабмін продовжив карантин до 31.12.2021 (п. 1 постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 09.12.2020 № 1236). Тож на прохання працівника роботодавець мав право оформити відпустку без збереження зарплати за угодою сторін на час карантину до 01.12.2021.

Оновлена форма Податкового розрахунку: як запов­нювати і коли звітувати

Закон про відпустки не регулює питання, чи можна достроково припинити відпустку без збереження зарплати. Водночас стаття 26 Закону про відпустки визначає, що таку відпустку надають на строк, обумовлений угодою між працівником та роботодавцем.

Тож не буде порушенням, якщо працівник із роботодавцем спільно вирішать змінити попередню домовленість. Ініціювати дострокове припинення відпустки може працівник, в якого відпала потреба у відпустці і який хоче отримати зарплату.

Також роботодавець може попросити працівника раніше вийти з відпустки. Наприклад, якщо захворів працівник, що замінював відсутнього працівника.

Зразок заяви про припинення відпустки без збереження зарплати

Зразок заяви про припинення відпустки без збереження зарплати

 

СКАЧАТИ

 

 

 

Зразок наказу про внесення змін до наказу про відпустку без збереження зарплати

Зразок наказу про внесення змін до наказу про відпустку без збереження зарплати

 

СКАЧАТИ

 

 

 

 

 

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді