Як визначати та запов­нювати інформацію про предмет закупівлі в ЕСЗ

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Мінекономіки змінило вимоги до оприлюднення інформації про предмет закупівлі. Ми прокоментували, що треба врахувати замовникам і як відобразити повну інформацію про предмет закупівлі.

Мінекономіки нещодавно замінило порядок визначення предмета закупівлі на новий — тепер діє Порядок № 708. У минулому номері журналу «Держзакупівлі» ми проаналізували нові правила разом із законодавчими вимогами. А також — підказали, як ліпше діяти.

Нині ж маємо зміни, що стосуються оприлюднення інформації про предмет закупівлі. Адже у Порядок № 1082 визначив нові вимоги до розміщення/оприлюднення в електронній системі закупівель (ЕСЗ).

Пояснимо, що тепер треба врахувати замовникам і як відобразити повну інформацію про предмет закупівлі в ЕСЗ.

Як визначати предмет закупівлі

Слідом за новими нормами Закону про публічні закупівлі змінився й порядок визначення предмета закупівлі. А саме замовник відповідальний за його правильне визначення. Як не схибити?

Щоб правильно визначити предмет закупівлі, спершу потрібно з’ясувати, що ви закуповуєте — товар, послугу чи роботи.

Коли ж ви визначили, що саме вам потрібно закупити, врахуйте правила, як визначити предмет закупівлі для кожного окремого випадку.

Приміром, якщо ви закуповуєте лікарські засоби, визначайте предмет закупівлі за показником третьої цифри Єдиного закупівельного словника. Зважте: Порядок № 708, який затвердило Мінекономрозвитку, не містить обов’язку визначати предмет закупівлі лікарських засобів за міжнародною непатентованою назвою (МНН). Не зобов’язують до цього й норми Закону № 922. Утім пункт 13 Порядку № 1082 вимагає додатково у полях ЕСЗ зазначати МНН лікарського засобу. А для двох і більше лікарських засобів у складі предмета закупівлі — МНН кожного лікарського засобу.

Журнал «Держзакупівлі» провів для свої читачів Вебінар щодо визначення предмета закупівлі, дав відповіді на чимало запитань закупівельників. Однак бачимо, що запитання продовжують виникати.

Відповімо на них сьогодні й на ваші прохання наведемо таблицю з прикладами визначення предмета закупівлі та інформацією, яку слід оприлюднити в ЕСЗ.

Які дані про предмет закупівлі зазначити в річному плані та чи розписувати номенклатуру

Найперший документ, який замовник оприлюднює в ЕСЗ, — річний план закупівель (РПЗ). У ньому, зокрема, треба вказати ...

Які дані про предмет закупівлі зазначити в оголошенні

Оголошення про закупівлю замовник оприлюднює в системі тоді, коли проводить спрощену закупівлю, відкриті торги, рамкову закупівлю, конкурентний діалог, торги з обмеженою участю. В оголошенні інформація щодо предмета закупівлі має містити ...

Як запов­нювати інформацію про предмет закупівлі в ЕСЗ

Коли можлива деталізація номенклатурних позицій за четвертою цифрою ЄЗС

Предмет закупівлі товарів і послуг визначають за четвертою цифрою ЄЗС. Тож деталізувати номенклатурні позиції товарів і послуг слід було б ...

Стаття підготовлена за матеріалами журналу «Держзакупівлі»



зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді