НАДС оголосило про старт нових умов праці держслужбовців з 1 січня 2023 року

Реформа оплати праці державних службовців невідворотна: старт нових умов оплати праці – з 1 січня 2023-го. Про це йшлося під час засідання Урядового комітету в рамках розгляду проекту розпорядження КМУ «Про проведення класифікації посад держслужби у державних органах, напрацювання та запровадження нової моделі оплати праці».

Допомогатор

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати


 надсПозицію НАДС представила Голова Агентства Наталія Алюшина. Проектом акта пропонується дорожня карта, щоб запровадити оновлену систему оплати праці.

Мова йде про затвердження Урядом каталогу типових посад і відповідних критеріїв, розробку онлайн-курсу щодо застосування методики класифікації, здійснення фінансових розрахунків для запровадження нової системи оплати праці.

Найближчим часом, після врахування редакційних правок, проект акта розглянуть на засіданні Кабінету Міністрів України.

Питання реформи оплати праці держслужбовців є надзвичайно важливим. Агентство регулярно отримує значну кількість звернень громадян, які працюють у державних органах або претендують на відповідні посади. Окрім того, соціальними партнерами подано відповідну петицію (https://petition.president.gov.ua/petition/124882), що наразі отримала більше 23,8 тисяч підписів.

Джерело: НАДС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
27946

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
97431

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
163936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді