Розширено права та повноваження платника податків та контролюючого органу щодо фіксації дій під час перевірки

Законом України від 30.11.2021 № 1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» з 1 січня 2022 року запроваджується ряд нововведень.

 Розширено права та повноваження платника податків та контролюючого органу щодо фіксації дій під час перевірки

Чи має право ФСС перевірити довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників ►►►


Зокрема, Законом надано право як платнику податків так і контролюючому органу під час перевірок відкрито здійснювати звукозапис, фото-, відео- фіксацію. Крім того, такі записи дозволено використовувати в подальшому як підставу для висновків акту перевірки.

Інформуємо, що план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) (Головна/Діяльність/Плани та звіти роботи).

Відповідно до п. 77.2 ст. 77 Податкового кодексу України до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5741

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4896

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді