Розширено права та повноваження платника податків та контролюючого органу щодо фіксації дій під час перевірки

Законом України від 30.11.2021 № 1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» з 1 січня 2022 року запроваджується ряд нововведень.

 Розширено права та повноваження платника податків та контролюючого органу щодо фіксації дій під час перевірки

Чи має право ФСС перевірити довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників ►►►


Зокрема, Законом надано право як платнику податків так і контролюючому органу під час перевірок відкрито здійснювати звукозапис, фото-, відео- фіксацію. Крім того, такі записи дозволено використовувати в подальшому як підставу для висновків акту перевірки.

Інформуємо, що план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) (Головна/Діяльність/Плани та звіти роботи).

Відповідно до п. 77.2 ст. 77 Податкового кодексу України до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8521

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді