Уряд прийняв постанову щодо змін в обліку трудової діяльності працівника в електронній формі

Уряд на своєму засіданні прийняв постанову № 72 від 02.02.2022 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань оплати праці щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Допомогатор

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати


 КМУ

Постановою вносяться зміни до положень та порядків деяких нормативно-правових актів. Ці зміни передбачають, що дані про стаж з електронної та паперової трудових книжок дорівнюються за їх значенням.

Основна зміна:

Стаж, який дає право на одержання (щомісячної) надбавки за вислугу років, визначається на підставі трудової книжки (у разі наявності) або відомостей про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та інших документів, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи.

Перелік постанов Кабінету Міністрів у які внесено зміни:

  • Постанова від 20 грудня 1993 р. N 1049 «Про надбавки за вислугу років для працівників органів виконавчої влади та інших державних органів»
  • Постанова від 31 січня 2001 р. N 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України "Про загальну середню освіту", частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту»
  • Постанова від 14 квітня 2004 р. N 494 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за стаж наукової роботи»
  • Постанова від 10 серпня 2004 р. N 1018 «Деякі питання оплати праці працівників державних і комунальних архівних установ»
  • Постанова від 22 січня 2005 р. N 84 «Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек»
  • Постанова від 25 липня 2007 р. N 972 «Про затвердження Порядку встановлення надбавок за вислугу років спеціалістам державних установ ветеринарної медицини»
  • Постанова від 29 грудня 2009 р. № 1418 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я»
  • Постанова від 3 жовтня 2012 р. № 903 «Деякі питання Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами»
  • Постанова від 9 грудня 2015 р. № 1026 «Питання виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань»
  • Постанова від 9 грудня 2015 р. № 1090 «Про затвердження Порядку виплати щомісячної надбавки за вислугу років прокурорам та іншим працівникам органів прокуратури»
  • Постанова від від 21 червня 2017 р. № 435 «Деякі питання оплати праці працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
  • Постанова від 29 серпня 2018 р. № 686 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам установ природно-заповідного фонду України»
  • Постанова від 9 жовтня 2020 р. № 935 «Деякі питання матеріального забезпечення працівників Національної школи суддів України»
  • Постанова від 23 грудня 2020 р. № 1307 «Деякі питання матеріального забезпечення працівників Тренінгового центру прокурорів України»

Джерело: Постанова КМУ № 72 від 02.02.2022 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань оплати праці щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді