Якою датою нараховуються суми грошових зобов’язань за податками та зборами в ІКП у разі подання уточнюючої звітності?

Відповідно до абзацу шостого п. 1 підрозд. 1 розд. ІІ Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску, облік платежів ведеться в інтегрованій картці платника окремими обліковими операціями в хронологічному порядку.

Якою датою нараховуються суми грошових зобов’язань за податками та зборами в ІКП у разі подання уточнюючої звітності?


При цьому кожна операція фіксується в окремому рядку із зазначенням виду операції та дати її проведення.

Згідно з абзацом другим п. 2 підрозд. 2 розд. ІV Порядку № 5 під час приймання поданих платниками Документів звітності здійснюється контроль щодо наявності/достовірності обов’язкових реквізитів, визначених пп. 48.3, 48.4 ст. 48 розд. II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

За умови дотримання платником податків вимог ст. 49 ПКУ посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання контролюючим органом (абзац перший п. 49.9 ст. 49 ПКУ).

Відповідно до п. 2 підрозд. 4 розд. ІV Порядку № 5 дані податкової звітності та звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, поданих платниками у законодавчо встановлені терміни для такого подання, а також поданих з порушенням термінів подання, але до настання граничного строку сплати грошового зобов’язання за такими Документами звітності, відображаються в ІКП датою, що відповідає даті граничного терміну сплати грошових зобов’язань за такими Документами звітності.

Дані Документів звітності, поданих платниками після настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, а також дані уточнюючих Документів звітності та дані Документів звітності, поданих за звітний (податковий) період, на який припадає дата ліквідації платника, відображаються в ІКП датою подання таких Документів звітності до податкового органу, якщо інше не визначено в алгоритмі відображення (рознесення) даних первинних показників в ІКП для форми Документа звітності. При цьому за уточнюючими Документами звітності в ІКП відображається різниця між грошовим зобов’язанням, зазначеним у поданому раніше Документі звітності, та грошовим зобов’язанням, розрахованим з урахуванням виявлених платником помилок, штрафу та пені (у разі заниження грошового зобов’язання), визначені самостійно платником, якщо інше не передбачено формою Документа звітності.

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді