Чому варто переглянути колективний договір на початку року

Чому варто переглянути колективний договір на початку року

Трудові колективи і роботодавці на початку року переглядають положення діючих колективних договорів. За необхідності — вносять зміни до них або починають розробляти та укладати нові. Причина — перевіряючі часто звинувачують установи, що колективний договір не відповідає нормам законодавства або в ньому немає необхідних норм щодо оплати праці.

Дізнайтеся, на що саме звернути увагу в колективному договорі та чи мають право органи Держпраці втручатися у правовідносини, що виникають з колективного договору.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ☑️

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8521

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді