Роз’яснення від Держпраці щодо зміни істотних умов праці

Порядок зміни істотних умов праці врегульованого частиною З статті 32 Кодексу законів про працю України - «Переведення на іншу роботу. Зміна істотних умов праці» - передбачає, що у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою.

Допомогатор

Пошук по Класифікатору професій


 держпраціПро зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше, ніж за два місяці.

У разі, якщо суб’єкт господарювання істотно змінив умови праці працівника з порушенням норм чинного законодавства і даний факт буде встановлено фахівцями Управлінням Держпраці у ході проведення планових чи позапланових заходів контролю, то на роботодавця відповідно до вимог абзацу другого, частини другої статті 265 КЗпП України - «Відповідальність за порушення законодавства про працю» - буде накладено штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення за кожного працівника щодо якого воно скоєно.

Джерело: Сайт Управління Держпраці у Чернівецькій області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді