Кабмін збільшив виплати учасникам бойових дій та компенсацію сім’ям загиблих

На період воєнного стану військовослужбовцям та співробітникам інших безпекових відомств виплачуватимуть додатково 30 тисяч щомісячно відповідно до постанови КМУ «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» від 28.02.2022 № 168 (далі — Постанова № 168).

Йдеться про: військових Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військових прокурорів Офісу Генерального прокурора, співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій, співробітників Служби судової охорони, керівництва управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейських.

Згідно з документом таким категоріям, окрім строковиків, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень.

Тим із них, хто безпосередньо бере участь у бойових діях або заходах з «національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії» безпосередньо в районах таких заходів, розмір виплат збільшується до 100 тисяч у розрахунку на місяць пропорційно до часу участі в таких заходах.

На відміну від загального збільшення виплат, це рішення стосується і військових строкової служби.

Виплати проводять за наказами командування.

Окрім того, уряд затвердив виплати сім’ям загиблих військових та інших службовців, визначених у Постанові № 168, у розмірі 15 млн грн. Цю суму розподілять між усіма отримувачами згідно із законодавством про захист військових та їхніх сімей.

Якщо сім’я загиблої особи має право отримати одночасно одноразову грошову допомогу, яку передбачає Постанова № 168, та одноразову грошову допомогу або компенсаційну виплату, встановлену іншими актами законодавства, виплачують одну з них за їхнім вибором.

Кабмін доручив Мінфіну збільшити видатки бюджетних коштів щоб втілити таке рішення.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7790

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5516

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1504

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді