Як засвідчити форс-мажор через війну з Росією

Як засвідчити форс-мажор через війну з Росією

Торгово-промислова палата України (ТПП) підтверджує, що військова агресія Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року є форс-мажором (обставинами непереборної сили). Тобто, такі обставини є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними для підприємств та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та/або іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких/-го настало за умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких/-го стало неможливим у встановлений термін.

Для спрощення процедури засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), ТТП підготувала загальний офіційний лист для їх затвердження.

Джерело: сайт Торгово-промислової палати України

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді