Як табелювати працівників-військовослужбовців та тих, що вступили до тероборони

Як табелювати працівників-військовослужбовців та тих, що вступили до тероборони

Працівників, які долучилися до воєнної складової територіальної оборони і уклали контракти про проходження військової служби, призвані як резервісти або під час мобілізації, увільняємо від роботи, зберігаємо місце роботи, посаду і середній заробіток (ст. 119 КЗпП).

Якщо працівник не встиг надати документи, які підтверджують призов (вступ) на військову службу, табелюйте його буквеним кодом «НЗ» або цифровим 28 (неявки з нез’ясованих причин), допоки працівник не надасть документи.

Після того, як одержите підтвердні документи:

  • зареєструйте їх в Журналі реєстрації вхідних документів;
  • видайте поточною датою наказ про увільнення працівника від роботи на час проходження служби з дати початку служби зі збереженням місця роботи, посади і середньої зарплати;
  • складіть скоригований табель обліку використання робочого часу.

Позначте відсутність працівника з дати початку служби буквеним кодом ІН або цифровим 22 (інший невідпрацьований час, передбачений законодавством).

Для працівників, які вступили до добровольчих формувань територіальних громад, прямо прописати гарантії не встигли, адже вони не є військовослужбовцями. Сподіваємося, що такі гарантії випишуть і поширять на всіх, хто обороняв країну. Поки що табелюйте відсутність працівників буквеним кодом «НЗ» або цифровим 28 (неявки з нез’ясованих причин). Як тільки ми дізнаємося про зміни законодавства — негайно вас про це поінформуємо.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді