Робота кредитних спілок на час воєнного стану

Робота кредитних спілок на час воєнного стану

НБУ Постановою «Про врегулювання діяльності фінансових установ» від 26.02.2022 року № 24 на період дії воєнного стану врегулював діяльність кредитних спілок. Кредитні спілки можуть не видавати:

· внески (вклади) за договорами про залучення строкового внеску (вкладу) та нараховані проценти за цими внескам (вкладами) до закінчення строку їх дії;

· додаткові пайові внески членам кредитної спілки в разі звернення про їх видачу.

Крім того, кредитні спілки обмежують видачу готівки у гривні – не більше 100 тис. грн на добу на одного члена кредитної спілки.

Водночас кредитні спілки мають право встановлювати граничну суму видачі готівки у гривні на добу на кожного члена кредитної спілки за умови дотримання обмеження у 100 тис. грн.

Джерело: за інформацією НБУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді