Кабмін врегулював виплату зарплати бюджетникам під час війни

Кабмін врегулював виплату зарплати бюджетникам під час війни

Уряд врегулював питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються із бюджету, в умовах воєнного стану. За умови простою бюджетники отримуватимуть щонайменше дві третини окладу. Таке рішення врегульовує постанова КМУ «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану» від 07.03.2022 № 221 (далі — Постанова № 221).

Постанова № 221 надає право керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, до припинення або скасування військового стану в Україні в межах фонду заробітної плати, передбаченого у кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче ніж дві третини тарифної ставки, тарифного розряду (посадового окладу), що встановлений працівникові.

Постанова № 221 рекомендує керівникам органів місцевого самоврядування застосовувати положення постанови та виконувати в межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів, підприємств, установ та організацій.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
64136

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
100291

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
131289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді