НБУ дозволив громадянам користуватися коштами з арештованих рахунків

НБУ дозволив громадянам користуватися коштами з арештованих рахунків

Українці, на рахунки яких органи державної виконавчої служби чи приватні виконавці наклали арешт, можуть користуватися своїми коштами. Головне, щоб сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищувала сто тисяч гривень.

Таке рішення ухвалив Кабмін розпорядженням «Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану» від 02.03.2022 № 198-р. Цей захід має забезпечити життєспроможність населення в умовах воєнного стану

За повідомленням Мін’юсту, клієнти можуть відкрити рахунки, на яких у цьому банку накладено арешт на кошти, і здійснювати видаткові операції з нього без урахування арешту до закінчення воєнного стану в Україні.

Нацбанк уже поінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій із рахунків громадян за наявності арешту на кошти і закликає банки врахувати його під час обслуговування громадян:

«В умовах війни держава не може залишити українців без можливості розпоряджатися своїми коштами на елементарні життєві потреби. Просимо банки відповідально підійти до цього питання та забезпечити таку можливість громадянам, рахунки яких були заблоковані до війни», — наголосив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

За повідомленням НБУ

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103346

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112040

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді