Інформацію про ліцензії оприлюднюватимуть в ЄДР

Уряд затвердив порядок, за яким інформацію про ліцензії та дозвільні документи суб’єктів господарювання вноситимуть до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (ЄДР).

За вимогами Порядку внесення відомостей про ліцензування виду господарської діяльності, документи дозвільного характеру до ЄДР у цьому реєстрі міститиметься вичерпна інформація про суб’єктів господарювання та їхню діяльність, в т. ч. про отримані ліцензії, документи дозвільного характеру, декларації.

Це спростить пошук інформації, відомостей про суб’єктів господарювання та їхню діяльність для:

  • органів державної влади, наприклад при наданні адміністративних послуг;
  • споживачів при укладанні з такими суб’єктами юридичних договорів.

А також завершить переведення ліцензійних та дозвільних процедур з паперової в електронну форму.

Джерело: офіційний сайт Мінекономрозвитку

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35641

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6080

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді