Кого з чоловіків позбавлять волі за незаконне перетинання кордону

Чоловіків планують позбавляти волі за незаконне перетинання кордону

В Україні готують жорстке покарання за незаконне перетинання кордону у воєнний час. Громадян, які підлягають мобілізації та перетнули державний кордон України під час воєнного стану, не маючи на це законних підстав, каратимуть позбавленням волі на строк до 10 років.

Відповідний законопроект №7171 вже готовий і надійшов на розгляд Верховної Ради. Цим законопроектом депутати мають намір внести зміни до Кримінального кодексу, які передбачають кримінальну відповідальність за незаконне перетинання кордону у воєнний час. Йдеться, звичайно, про чоловіків, які залишають Україну, а не тих, хто в'їжджає до нашої країни.

Законопроект стосується всіх військовослужбовців, військовозобов'язаних, резервістів, а також інших осіб, які підлягають мобілізації. До кола осіб, які підлягають кримінальній відповідальності, також увійшли народні депутати України, депутати місцевих рад, посадовці органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Його дія також поширюватиметься на сільських, селищних та міських голів, а також на правоохоронців, суддів, суддів Конституційного суду та прокурорів.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

Нагадуємо, що зараз усі матеріали сайту доступні вам без обмежень. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні журнали
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді