НБУ запровадив штрафи за порушення обмежень воєнного стану

Нацбанк буде штрафувати банки, які порушуватимуть нові вимоги функціонування банківської системи під час воєнного стану.

НБУ запровадив штрафи за порушення обмежень воєнного стану

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "Головбух: БЮДЖЕТ"

Штрафні санкції сягатимуть 1% від статутного капіталу банку. Відтепер такий штраф може бути застосований за порушення банком вимог нормативно-правових актів НБУ, що визначають особливості функціонування банківської системи України в умовах воєнного стану чи особливого періоду.

Такі зміни затверджені постановою Правління НБУ «Про внесення змін до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу» від 29.04.2022 № 86. Зміни набрали чинності 2 травня 2022 року.

За інформацією НБУ


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8972

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді