Е-декларація для гуманітарних вантажів: новий сервіс

З 4 травня запрацювала митна Е-декларація для гуманітарних вантажів. Її створили, щоб пришвидшити проходження митниці при ввезенні гуманітарної допомоги.

Е-декларація для гуманітарних вантажів: новий сервіс

✍ ЯК ОБЛІКОВУВАТИ РОБОТУ ПІД ОКУПАЦІЄЮ

Заповнити митну Е-декларацію для гуманітарного вантажу можете заздалегідь із будь-якої країни світу. Усі анкети одразу потрапляють до бази даних Державної митної служби України, а декларант отримує дублікат на електронну пошту. Щоб створити Е-декларацію, виконайте три прості кроки:

  1. Заповніть електронну форму декларації за посиланням: https://customs.help.gov.ua/ukr/import-notification/.
  2. Після отримання декларації на електронну пошту роздрукуйте її та підпишіть.
  3. Роздруковану та підписану декларацію передайте представнику митниці під час проходження українського кордону.

Якщо ви громадянин України та використовуєте електронні сервіси, електронний підпис, BankID, MobileID, оформити митну Е-декларацію гуманітарного вантажу можете також через Єдине вікно Держмитслужби.

За інформацією Державної системи гуманітарної допомоги


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145846

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54697

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3318

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15989

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді