Шахраї підробляють ресурси МВС України

Шахраї підробляють ресурси МВС України

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ «Головбух: БЮДЖЕТ»

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні схожі на офіційний сайт з надання сервісних послуг. Підроблені ресурси зловмисники «просували» за допомогою реклами в соцмережах.

Під виглядом перевірки посвідчення водія шахраї незаконно збирали дані про серію та номер посвідчень. Імовірно, в подальшому, зловмисники планували підробити водійські документи з оригінальними серійними номерами, аби вони верифікувались у базах даних.

Поряд із цим інші вкладки та сторінки на фішингових сайтах були неактивними.

Із незаконного обігу вилучено базу даних щодо близько тисячі водійських посвідчень. Роботу п’яти фішингових вебресурсів наразі заблоковано. Аби не стати жертвою фішингу, не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

У разі виявлення шахрайських ресурсів повідомляйте про це на електронну пошту кіберполіції: [email protected].

За інформацією МВС


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9642

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33844

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74769

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5735

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1273

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді