Не подали Звіт про пільги: яка відповідальність

Платник податків зобов’язаний подавати органам ДФС інформацію про кошти, не сплачені до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг/суми отриманих пільг, та напрями їх використання (пп. 16.1.6 ПК).

Оскільки ПК передбачає, що платники виконують цей обов’язок саме коли подають Звіт про суми податкових пільг, відповідно, за його неподання або несвоєчасне подання ДФС застосовує штрафні санкції за п. 120.1 ПК.

Суми штрафів зараховують до бюджетів, до яких за законом зараховують відповідні податки та збори (п. 113.1 ПК).

Орган ДФС за несвоєчасне подання/неподання Звіту складає та направляє платнику податків податкове повідомлення-рішення за формою «ПС» (додаток 11 до Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 28.12.2015 № 1204). Повідомлення містить інформацію про реквізити бюджетних рахунків, на які платник податків сплачує штраф за порушення податкового законодавства.

Штрафні санкції за неподання/несвоєчасне подання Звіту платник податків має сплачувати за кодом бюджетної класифікації 21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції». Це передбачає Класифікація доходів бюджету, затверджена наказом Мінфіну «Про бюджетну класифікацію» від 14.01.2011 № 11.

За інформацією ГУ ДФС у Тергопільській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47266

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді