Камеральні та документальні перевірки податкової звітності повертаються

Камеральні та документальні перевірки податкової звітності повертаються

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Із 2 червня 2022 року податківці відновлюють:

  • камеральні та документальні перевірки податкової звітності, визначення строків та порядку їх проведення (п. 69.2 підрозд. 10 розд. ХХ Податкового кодексу України; ПК);
  • відшкодування сум ПДВ з бюджету.

Це передбачає Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» від 12.05.2022 № 2260-IX (далі — Закон № 2260).

Кошти з бюджету повертатимуть за чергою у хронологічному порядку внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (п. 69.11 підрозд. 10 розд. ХХ ПК).

Суми ПДВ, які включили до складу податкового кредиту під час придбання товарів, що у подальшому втратили внаслідок дії обставин непереборної сили під час війни, не включають до розрахунку суми бюджетного відшкодування, та зараховують до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду до її повного погашення (п. 69.29 підрозд. 10 розд. ХХ ПК).

Крім того, із ПК вилучили норму, яка зобов’язувала платників податків на період дії воєнного стану подавати до органу контролю податкові декларації та інші документи в паперовій формі.

Зміни в частині камеральних перевірок декларацій та уточнюючих розрахунків, до яких подали заяву про відшкодування із бюджету, набирають чинності з 02.06.2022.

За інформацією ГУ ДПС у Чернівецькій області


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8973

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді