Чи надають податкові органи індивідуальні податкові консультацій під час війни

ДПС нагадала, що податкові органи тимчасово призупинили надавати індивідуальні податкові консультації (ІПК) та відповіді на запити, які не стосуються правового режиму воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо.

Чи надають податкові органи індивідуальні податкові консультацій під час війни

✔ ЯК ПЕРЕДАТИ ДЕРЖМАЙНО НА ПОТРЕБИ ЗСУ

У цьому питанні податківці керуються нормою підпункту 69.9 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України. Вона передбачає, що для платників податків та органів контролю зупиняють перебіг строків, що визначає податкове та інше законодавство, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС, окрім строків:

  • реєстрації ПН, РК в Єдиному реєстрі податкових накладних; подання звітності; сплати податків і зборів;
  • камеральних перевірок; складання актів; подання та розгляду заперечень; визначення грошових зобов’язань; прийняття, надсилання та оскарження податкового повідомлення-рішення за результатами камеральних перевірок; нарахування пені;
  • фактичних та документальних позапланових перевірок; складання актів; подання та розгляду заперечень, додаткових документів та пояснень; визначення грошових зобов’язань; прийняття, надсилання та оскарження податкового повідомлення-рішення; адміністративного арешту майна за результатами фактичних перевірок.

Розгляд звернень, надання ІПК і відповідей на запити ДПС відновить після того, як припинять або скасують воєнний стан.

За матеріалами Південного міжрегіонального управління ДПС


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді