Чи можна під час війни змінювати строки проведення атестації робочих місць

Підприємство не може продовжити строк дії атестації робочих місць за умовами праці у зв’язку з воєнним станом.

Чи можна під час війни змінювати строки проведення атестації робочих місць

Доплати, надбавки, премії під час війни: більше прав, менше гарантій

Під час проведення атестації робочих місць за умовами праці (далі — атестація) керуються:

  • Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, що затверджений постановою КМУ від 01.08.1992 № 442;
  • Методичними рекомендаціями щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, що затверджені постановою Мінпраці від 01.09.1992 № 41.

Атестацію проводить атестаційна комісія, склад і повноваження якої визначають наказом по підприємству. Строки атестації передбачають у колективному договорі. Але в будь-якому разі атестацію проводять не рідше ніж раз на п’ять років.

За докорінної зміни умов і характеру праці проводять позачергову атестацію. Результати атестації чинні впродовж п’яти років після їх затвердження до дати видання наказу про результати проведення чергової атестації. Відповідальність за своєчасне проведення атестації несе керівник підприємства.

Чинні нормативно-правові акти, які регулюють питання проведення атестації, не передбачають її відтермінування та продовження строків дії у зв’язку з введенням воєнного стану.

За інформацією Держпраці у Полтавській області


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16131

Реквізити документів за ДСТУ 4163:2020

Стандарт визначає нові вимоги до 32 реквізитів службових документів. Наші експерти звели й систематизували настанови та рекомендації за кожним реквізитом та унаочнили прикладами.
13861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді