За особливі заслуги перед Україною виплачуватимуть до трьох мінзарплат на місяць

Захисникам, які мають особливі заслуги перед Україною, щомісяця виплачуватимуть до трьох мінімальних зарплат. Це передбачає законопроєкт «Про грошове забезпечення деяких категорій громадян» № 7141, який ухвалила ВРУ.

За особливі заслуги перед Україною виплачуватимуть до трьох мінзарплат на місяць

Доплати, надбавки, премії під час війни: більше прав, менше гарантій

Законопроєкт №7141 передбачає виплату до трьох мінзарплат громадянам, які брали участь в АТО, ООС, боронили Україну від військової агресії росії і яким присвоїли звання Герой України з врученням ордену «Золота Зірка», або яких нагородили орденом:

  • Богдана Хмельницького трьох ступенів;
  • «За мужність» трьох ступенів;
  • княгині Ольги трьох ступенів.

Якщо герої загинули, кошти виплачуватмуть членам їх сімей.

Виплати розпочнуть з 1 січня 2023 року:

Три мінзарплати, що встановив закон на 1 січня календарного року

Особам, яким присвоїли звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»

Дві мінзарплати

Лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі)

Одну мінзарплату

  • Кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери)
  • нагородженим орденом княгині Ольги трьох ступенів

Одну мінзарплату (у розрахунку на місяць на сім’ю)

Членам сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яким присвоїли звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», лицарів ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі), кавалерів ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери) та нагороджених орденом княгині Ольги трьох ступенів

За матеріалами ВРУ


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7245

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148273

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
56516

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5236

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді