Журнал «Головбух: праця та зарплата» — № 9/2017: що корисно прочитати

Усі ми крутимося, як в’юни в ополонці. А як інакше? Поширений спосіб підробітку — робота за сумісництвом. Тому бухгалтери мають знати, як правильно оплачувати роботу сумісників — внутрішніх і зовнішніх. У цьому їм допоможуть експерти нашого журналу. А також розкриють багато інших не менш цікавих тем.

Розраховуємо зарплату сумісника

Як оплачувати роботу та розраховувати відпускні сумісникові? Що є підставою для виплати сумісникові лікарняних? Чи потрібно із зарплати сумісника утримувати ПДФО та військовий збір? Відповіді на ці запитання знаходьте у статті.

Чим ризикує бухгалтер, затримуючи виплату зарплати чи відпускних

Працівник не відпочивав останніх два роки, тому має право на 48 календарних днів відпустки. Але він хоче отримати грошову компенсацію за невикористані відпустки минулих років. Керівник дає згоду компенсувати відпустку грошима. Як пояснити обом, що цього робити не можна?

Виплачуємо зарплату третій особі: які податкові наслідки

Працівник хоче, щоб частину або навіть усю його зарплату отримала інша особа. Як документально оформити виплату зарплати на користь третьої особи та які податкові наслідки виникають за такої виплати?

Ризиковано виплачувати нецільову благодійну допомогу замість премії

Керівник підприємства з нагоди професійного свята хоче виплатити усім працівникам премію у сумі 1000 грн. Чи можна оформити її як оподатковувану нецільову благодійну допомогу? Якщо ні, то на якій підставі виплатити премію та як її облікувати й оподаткувати?

Відпускні виплатили двічі: як повернути гроші й виправити звітність

Працівникові помилково виплатили відпускні двічі. Тому й податки із нарахованих сум сплатили в подвійному розмірі. Але виправити помилку не складно — усього за п’ять кроків

Ф-4 ФСС з ТВП: звітуємо без помилок

Бухгалтер має ретельно складати фінансову звітність, адже за помилки у звітах до державних органів штрафують на чималі суми. На часі звітування про використання страхувальниками страхових коштів за шість місяців. Як правильно заповнити і подати звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП?

Відображаємо у Звіті з ЄСВ лікарняні, отримані під час відпустки

Кому відпустка, а кому додатковий клопіт. Бухгалтерам більшає роботи, адже відпускні потрібно не лише нарахувати, а й відобразити у Звіті з ЄСВ. А ще працівники у відпустці хворіють. Аби така прикріть не стала для бухгалтера черговим випробуванням, згадаємо крок за кроком, як сторнувати відпускні, обчислювати лікарняні, виправляти Звіт з ЄСВ.

Чи відображати працівника у Звіті з ЄСВ, якщо нарахувань немає

Дізнавайтеся, як правильно заповнити Звіт з ЄСВ, якщо: дохід нарахували в минулому без зазначення реквізиту 15; дохід нарахуєте у наступних місяцях.

Обліковуємо робочий час за різних режимів праці

У публікації експерт порадить, як обліковувати робочий час: за неповного робочого дня; за сумісництва; за підсумованого обліку.

Стажування: як оформити й оплатити

Строк стажування не може перевищувати шести місяців. Роботу, яку виконував стажер, слід оплатити. Обгрунтування цих та інших висновків стосовно стажування працівників — у публікації.

Як потішити себе короткою робочою п’ятницею

Багато хто чекає на п’ятницю, хоча б тому, що можна піти додому на годину раніше. Для держслужбовців короткі п’ятниці передбачає законодавство. Ви можете узаконити їх і на своєму підприємстві. Як саме — у статті. Але тоді дещо інакше складатимемо табель обліку використання робочого часу

Види, тривалість і оплата перерв у роботі

Головний спеціаліст сектору режимів праці Мінсоцполітики розповість, чи правомірно включати перерви до робочого часу або скорочувати перерву на прохання працівника.

Влаштуйте новачкові від початку справжнє випробування

Стаття допоможе  уже під час випробування упевнитися, що берете на роботу професійного, відповідального, надійного працівника. А ще — вбереже від наймання до бухгалтерії «кота в мішку». Ви швидко зрозумієте, ким є новачок

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді