Свіжий номер тижневика «Головбух: Бюджет» — № 36/2017: що корисно прочитати

Багато цікавих та корисних порад кожен бухгалтер і керівник установи знайде у свіжому номері тижневика «Головбух: Бюджет» — № 36/2017. Зокрема, радимо прочитати

Готуємося складати квартальну звітність: вчимося на чужих помилках

Добігає кінця третій квартал, тож бухгалтеру установи знову доведеться поринути у важливий процес — складання квартальної бюджетної та фінансової звітності. А оскільки він є черговою перевіркою на правильність ведення бухгалтерського обліку  в установі, ми не залишили бухгалтера наодинці і пропонуємо свою допомогу. Які новації бухобліку слід врахувати у звітності та як, знаючи про чужі помилки у звітності, не припуститися своїх — читайте у публікації.

Підвищено тарифні розряди у вересні 2017 року: як бути з індексацією зарплати

Працівники з оплатою праці за ЄТС у вересні 2017 року отримали право на індексацію зарплати у сумі 116,20 грн. Утім, деяким із них саме з вересня підвищили тарифні розряди і, відповідно, посадові оклади. Як ця подія вплинула на індексацію заробітної плати?

Визначаємо ставку заробітної плати педпрацівників з урахуванням підвищень

У загальноосвітньому навчальному закладі функціонують гімназійні та звичайні класи. У якому розмірі встановити ставку заробітної плати за години викладацької роботи в цих класах вчителю, який має педагогічне звання «Старший учитель»?

Отримали послугу — оформляйте первинні документи

Бюджетна установа перерахувала кошти за перезарядку вогнегасника без належного документального підтвердження, зокрема операції не були підтверджені актом наданих послуг. Під час ревізії перевіряльники визнали таке перерахування коштів незаконним. Якими документами потрібно підтверджувати господарські операції з надання послуг? До яких наслідків може призвести відсутність таких документів?

Як отримати довідку для призначення пенсії, якщо держорган ліквідовано

Колишній держслужбовець звернувся до департаменту з питань соцзахисту населення ОДА по довідку про заробітну плату для призначення пенсії. Адже державний орган, в якому він працював, ліквідовано. Де і як у таких випадках можна отримати довідку про заробітну плату та які виплати потрібно в ній врахувати?

Скасування печаток: чи для всіх установ

Необов’язковість печаток для суб’єктів господарювання регламентована липневими змінами норм Господарського кодексу. Однак у бюджетній сфері продовжують діяти норми, що вимагають обов’язкову наявність печаток на фінансових документах. Як бути бюджетним установам?

А також знаходьте відповіді на запитання:

Чи зараховувати витрати у разі капітального ремонту даху на збільшення первісної вартості будівлі

На якому субрахунку обліковувати витрати з капітального ремонту даху будівлі

Як розрахувати тривалість щорічної основної відпустки працівнику

Чи можна встановити головному бухгалтеру доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника

Чи має право працівник, прийнятий на роботу за переведенням, на щорічну основну відпустку після місяця роботи

Чи може заклад оплатити придбання медичного обладнання за КЕКВ 2210

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді