Уряд вкотре розширив перелік заборонених товарів з Росії

Уряд розширив перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації, затверджений постановою КМУ від 30.12.2015 № 1147. Відтак, до заборонених товарів потрапили:

  • формалін, карбамідо-формальдегідний концентрат, карбамідо-формальдегідні смоли;
  • пружини для візків вантажних вагонів;
  • електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл (реле), що використовується в пристроях залізничної автоматики господарства сигналізації та зв’язку;
  • провідники електричні для напруги понад 1000 В;
  • банки для консервування (стерилізаційні банки), пляшки для харчових продуктів та напоїв з безбарвного скла та кольорового скла, інші скляні ємності.

Як запевняють урядовці, заборона ввезення на територію України цих товарів не призведе до їх дефіциту на внутрішньому ринку.

Джерело: постанови КМУ «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації» від 10.04.2019 № 305 і № 306

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді