НБУ зберіг облікову ставку на рівні 17,5% річних

Правління НБУ ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 17,5% річних. Це необхідно аби:

  • убезпечити країну від інфляційних ризиків, які посилилися з моменту, коли НБУ ухвалив попереднє рішення у квітні;
  • досягти у наступному році цілі — знизити споживчу інфляцію до рівня 5%.

Макроекономічний прогноз, який НБУ оприлюднив у квітні, передбачав поступове уповільнення інфляції до 6,3% на кінець 2019 та 5,0% — на кінець 2020 року.

Однак два останні місяці поспіль споживча інфляція перевищувала прогноз НБУ. У квітні вона становила 8,8% у річному вимірі і у травні, за оцінками НБУ, продовжила прискорюватися.

Новий детальний макроекономічний прогноз НБУ опублікує в Інфляційному звіті 25 липня 2019 року.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 18 липня 2019 року відповідно до затвердженого та опублікованого графіка.

За інформацією Національного банку України

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді