Уряд утворив нову податкову службу: що далі

Уряд утворив територіальні органи Державної податкової служби (далі — ДПС) як юридичні особи публічного права.

Відповідне рішення Уряд затвердив постановою «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» від 19.06.2019 № 537, яка набрала чинності 27.06.2019.

За рішенням Уряду :

  • деякі органи ДФС реорганізують та приєднають до відповідних органів ДПС;
  • у системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні утворять головні управління в областях та у місті Києві, Офіс великих платників податків ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС.

Однак це рішення Уряду — це лише черговий вагомий крок на шляху до нової податкової служби.

Наразі територіальні органи ДФС, які реорганізуються, й надалі виконуватимуть свої повноваження до моменту передачі таких повноважень територіальним органам ДПС.

Аби утворити територіальні органи ДПС, Уряд має ще, зокрема, призначити  працівників на посади центрального апарату ДПС, наповнити штат не менше ніж на 30%. Процес завершиться лише коли Уряд затвердить розпорядження про початок роботи нової служби.

За інформацією прес-служби ДФС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді