В роботі електронної системи закупівель з’явилися нові правила

UA RU

Уряд затвердив нову редакцію Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків.

За новими правилами електронний майданчик має створити комплексну систему захисту інформації своєї інформаційно-телекомунікаційної системи —

  • погодити технічне завдання на її створення з адміністратором і Держспецзв’язку;
  • отримати атестат відповідності комплексної системи захисту інформації за результатами державної експертизи у сфері технічного захисту інформації.

Оператор електронного майданчика може контролювати інформацію, яку розміщує користувач, та повідомляти, якщо інформація неналежного змісту.

Якщо ж в ЕСЗ розміщена інформація шкідливого та образливого характеру та інформації, що не стосується проведення закупівлі, Уповноважений орган приймає рішення про надання дозволу адміністратору зняти з оприлюднення таку інформацію.

Оператор електронного майданчика сплачуватиме адмістратору ЕСЗ штраф, зокрема, якщо:

  • порушена доступність даних, що полягає у непередачі на веб-портал Уповноваженого органу або неприйманні з веб-порталу документів (їх оновлення) або окремих файлів більш як 5 годин робочого часу сумарно протягом календарного року;
  • технічного збою більш як 7 годин робочого часу сумарно протягом календарного року;
  • розкрито конфіденційну інформацію, тобто відбулася передача інформації третій особі без попередньої згоди щодо цього особи, яка є власником такої конфіденційної інформації.

Упроваджується п’ятий рівень авторизації електронного майданчика для надання послуг централізованим закупівельним організаціям. Авторизуватимуть за п’ятим рівнем акредитації тільки ті майданчики, що мають третій і другий та/або третій і четвертий рівні акредитації.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків» від 10.07.2019 № 704

В роботі електронної системи закупівель з’явилися нові правила
Ярослава ДУБРОВА,консультант з публічних закупівель, Київ
Публічні закупівлі відбуваються в електронному форматі. Тож і учасники, які готують та подають свої тендерні пропозиції, і замовники, які такі пропозиції розглядають, мають пам’ятати про правила електронної взаємодії.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39193

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді