Держслужбовець чи ні — Уряд оновить критерії

UA RU

Критеріями визначення переліку посад працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування, є зміст і характер виконуваної ними роботи, зокрема, що в переважній більшості пов’язана із забезпеченням належних умов функціонування держоргану, у т. ч. документальним забезпеченням та діловодством (крім працівників, які опрацьовують документи з обмеженим доступом).

Працівники, які опрацьовують документи з обмеженим доступом, є держслужбовцями.

Документи з обмеженим доступом досить широке поняття та включає не лише документи з грифом «ДСК» чи грифом секретності «особливої важливості», «цілком таємно», «таємно».

Фахівці НАДС розробили проект постанови КМУ, яким цю ситуацію врегульовано. Тобто до держслужбовців відноситимуть працівників, які опрацьовують документи з грифом «ДСК» чи грифом секретності «особливої важливості», «цілком таємно», «таємно».

Із проекту постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 1 критеріїв визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування»

Держслужбовець чи ні — Уряд оновить критерії
Іван Левадський,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Щороку органи держслужби оцінюють результати діяльності держслужбовців. Однак тепер вони це робитимуть за оновленим порядком. Хто тепер визначатиме завдання і ключові показники для держслужбовців та як оцінюватимуть результати виконання завдань — дізнаєтеся зі статті

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
75583

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12915

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
49108

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді