Змінять механізм надання субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій

UA RU

Відбулася нарада представників фракції «Слуга народу» за участі Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

На нараді обговорювали питання:

  • організації роботи Парламенту та співпраці з Главою держави і Урядом;
  • підготовки до 15 вересня проекту Держбюджету на 2020 рік;
  • розгляду пакета президентських законопроектів, які нещодавно було зареєстровано у Верховній Раді.

У контексті підготовки проекту держбюджету на 2020 рік голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив про можливу зміну механізму надання так званих соціально-економічних субвенцій на округи. За його словами, є пропозиція взагалі скасувати цю «корупційно-політичну» статтю, запровадивши прозорі та зрозумілі критерії, за якими області й райони зможуть отримувати цю субвенцію.

«Це має бути об’єктивно, а незалежно від того, у кого кращі стосунки чи хто голосніше кричить, той і отримує більше коштів з бюджету», — зауважив він.

Із газети Парламенту «Голос України»

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
330535

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1347

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді