Чи можна подати уточнюючу податкову звітність, якщо «на носі» податкова перевірка

UA RU

Податківці нагадали, право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення:

  • копію наказу про проведення документальної планової перевірки;
  • письмове повідомлення із зазначенням дати її початку.

Чи можна подати уточнюючу податкову звітність, якщо «на носі» податкова перевірка

Під час проведення документальних планових та позапланових перевірок платник податків не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, адміністрування та сплату яких перевіряє ДПС.

Водночас, уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору платник може подати до дати початку проведення перевірки.

За інформацією ГУ ДПС у Запорізькій області

Чи можна подати уточнюючу податкову звітність, якщо «на носі» податкова перевірка
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
Деякі керівники установ навіть не підозрюють, що відповідають за помилки в бухобліку разом із бухгалтером. Можливо, тому й не виділяють грошей на передплату бухгалтерського видання. Однак що обізнаніший бухгалтер, то менше помилок він припускається, а значить — і керівника убезпечує від відповідальності.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2440

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді