Державний контроль за діяльністю ФСС

Прийнято за основу законопроєкт № 2275 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування» — повідомило Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Державний контроль за діяльністю ФСС

Законопроєкт пропонує:

  • переглянути принципи формування правлінь ФСС;
  • змінити представництво сторін соціального діалогу в правлінні ФСС (десять представників держави та по чотири представники від застрахованих осіб і від роботодавців);
  • ліквідувати механізм черговості представників сторін на посадах голови правління і його заступників;
  • посилити державний контроль за діяльністю ФСС шляхом надання Уряду функції призначення керівника виконавчої дирекції ФСС, а функції призначення заступників директора та керівників управлінь виконавчої дирекції ФСС надати директору виконавчої дирекції ФСС за погодженням з Мінсоцполітики.

Пропонують законодавчо закріпити визначення терміну «медичний висновок», а також те, що електронний реєстр листків непрацездатності є складовою частиною реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Окрім цього, пропонують поширити дію антикорупційного законодавства на членів правлінь та посадових осіб виконавчих дирекцій ФСС та зобов’язати подавати е-декларації.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
159642

Форма 1-ОПП: нюанси заповнення

Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
60458

Амортизація основних засобів

Амортизація основних засобів: ➤ методи обчислення ➤ строки нарахування ➤ як обчислити амортизацію ➤ бухгалтерський облік амортизації
71852

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13790

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді