Статті за темою Бухгалтер бюджетної сфери

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо
За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366
Реєстрація РРО
РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6846
Списання ліків у бюджетній установі
Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147
Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата
Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153068
Картка обліку шин – бланк
Бухгалтер має пам’ятати головне правило експлуатації автомобілів – обов’язковий облік та списання шин в бюджетних установах. Як обліковувати шини, коли їх списувати та як ревізори виявляють їх понаднормове списання – дізнаєтеся із публікації.
38935
Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості
Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159060
Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу
Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35524