Президент підписав Держбюджет–2020

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 294-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14.11.2019. Згідно з документом, доходи державного бюджету на наступний рік визначено в сумі 1095,6 млрд грн, видатки — 1182,0 млрд грн. Бюджет збалансовано з дефіцитом на рівні 2,1% ВВП (94,3 млрд грн).

З метою забезпечення подальшого реформування системи охорони здоров’я у державному бюджеті на 2020 рік виділено кошти, зокрема на:

  • реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення (72,0 млрд грн);
  • розвиток системи громадського здоров’я та заходи боротьби з епідеміями (3,7 млрд грн);
  • модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (1,0 млрд грн);
  • розвиток системи екстреної медичної допомоги (понад 0,9 млрд грн у вигляді субвенції місцевим бюджетам).

Президент підписав Держбюджет–2020

Стимулювання розвитку освіти та науки здійснюватиметься, зокрема, за рахунок:

  • реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів» (3,5 млрд грн у вигляді субвенції місцевим бюджетам);
  • подальшого впровадження проекту із забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (1,4 млрд грн у вигляді субвенції місцевим бюджетам);
  • підтримки пріоритетних напрямів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок у закладах вищої освіти (0,4 млрд грн);
  • забезпечення діяльності Національного фонду досліджень, грантової підтримки наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок (0,53 млрд грн);
  • утворення Фонду розвитку закладів вищої освіти (0,25 млрд грн).

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Для посилення соціального захисту та підтримки окремих категорій громадян передбачено спрямувати:

  • 0,8 млрд грн на покращення матеріального забезпечення одиноких одержувачів пенсій та осіб, які не мають права на пенсію, яким виповнилося 80 та більше років;
  • майже 1 млрд грн — на реалізацію проекту «Житло для внутрішньо переміщених осіб» та для надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам;
  • 1,1 млрд грн на лікування громадян України за кордоном.

Загальний ресурс на безпеку та оборону на 2020 рік визначено в сумі 245,8 млрд грн, що становить 5,45% ВВП та на 14% більше від обсягу, затвердженого законом на 2019 рік.

Для розбудови транспортної інфраструктури у державному бюджеті виділено понад 70 млрд грн. Державну підтримку соціально-економічного розвитку регіонів також передбачено здійснювати через Державний фонд регіонального розвитку (7,5 млрд грн) та шляхом надання субвенцій місцевим бюджетам (5,4 млрд грн).

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України

Президент підписав Держбюджет–2020
Іван ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Триває перезавантаження влади. Про те, яких змін зазнають класифікація посад держслужбовців, оплата їхньої праці, процедури оцінювання, інформування та звільнення, а також хто з держслужбовців тепер працюватиме за контрактом — розповімо детальніше.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1214

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38729

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12028

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді