Суд визнав дії ревізорів незаконними

Ревізори вважають ревізію завершеною, якщо порушення, які вони виявили, установа усунула. Відшкодування збитків — один з показників, що свідчить про ефективність та якість роботи ревізорів. Тому вони намагаються, щоб виявлені збитки установа максимально відшкодувала.

Суд визнав дії ревізорів незаконними

Результати перевірки ревізори оформляють актом. У ході ревізії вони отримують пояснення від посадових осіб установи — як письмово, так і усно. Якісь вони враховують, а за якимись можуть зробити і протилежні висновки — не на користь установі. Як показує практика ревізій, більшість посадових осіб установи погоджуються з висновками ревізорів. Утім є й такі, що твердо переконані: все робили правильно, тож підписують акт ревізії із запереченнями. Але це тільки половина проблеми. Інша має свій логічний розвиток і для керівника установи і розпочинається тоді, коли він отримає обов’язкову до виконання вимогу.

А чи завжди ревізори праві та як установі реагувати на їх вимоги, дослухайтесь до порад досвідченого юриста та ознайомтесь з прикладами судової практики

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8722

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19509

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді