Держслужбовців повторно не оцінюватимуть

Організація роботи бухгалтерської служби

Із Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців Уряд вилучив норму про повторне оцінювання у разі отримання держслужбовцем негативної оцінки.

Держслужбовців повторно не оцінюватимуть

Натомість, якщо держслужбовцю виставлена негативна оцінка, служба управління персоналом інформує про це суб’єкта призначення та передає йому матеріали оцінювання такого держслужбовця, у т. ч. його зауваження щодо оцінювання результатів його службової діяльності.

Суб’єкт призначення встановить обґрунтованість виставлення держслужбовцю негативної оцінки. Для цього він вивчить матеріали оцінювання і, в разі необхідності, заслухає пояснення відповідного держслужбовця та/або його безпосереднього керівника.

У разі необґрунтованості негативної оцінки, виставленої держслужбовцю, суб’єкт призначення зазначає своє обґрунтування у формі, що визначає додаток 8 до Порядку, та не затверджує висновок з такою оцінкою. На цьому процедура оцінювання результатів службової діяльності держслужбовця припинена.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 640» від 05.02.2020 № 58

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104222

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79747

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді