Хто може проживати у гуртожитках закладів освіти

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

МОН затвердило Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти. Воно визначає, що у гуртожитках закладу освіти можуть проживати:

  • здобувачі освіти за заочною формою здобуття освіти за потреби виконання компонентів навчального плану, що передбачають особисту присутність здобувача освіти у закладі освіти;
  • здобувачі фахової передвищої, вищої освіти, які здобувають освіту за очною (денною), заочною формою в іншому закладі освіти, що не має місць (або їх недостатньо) для проживання здобувачів освіти у власних гуртожитках;

Хто може проживати у гуртожитках закладів освіти

  • сім’я, що складається зі здобувачів освіти одного чи різних закладів освіти;
  • вступники під час проведення вступних випробувань з інших населених пунктів, у т. ч. діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за умови відсутності у них місця проживання за місцезнаходженням закладу освіти;
  • працівники закладу освіти та інші громадяни — за умови повного забезпечення здобувачів освіти певного закладу освіти жилою площею у гуртожитку.

Розмір плати за проживання у гуртожитках закладів освіти державної та комунальної форми власності встановлює керівник закладу освіти за погодженням з органом студентського самоврядування.

Орієнтовно зазначене положення набере чинності 14.02.2020.

Із наказу МОН «Про затвердження Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти» від 21.11.2019 № 1452

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
330535

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1347

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді