Хто може проживати у гуртожитках закладів освіти

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

МОН затвердило Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти. Воно визначає, що у гуртожитках закладу освіти можуть проживати:

  • здобувачі освіти за заочною формою здобуття освіти за потреби виконання компонентів навчального плану, що передбачають особисту присутність здобувача освіти у закладі освіти;
  • здобувачі фахової передвищої, вищої освіти, які здобувають освіту за очною (денною), заочною формою в іншому закладі освіти, що не має місць (або їх недостатньо) для проживання здобувачів освіти у власних гуртожитках;

Хто може проживати у гуртожитках закладів освіти

  • сім’я, що складається зі здобувачів освіти одного чи різних закладів освіти;
  • вступники під час проведення вступних випробувань з інших населених пунктів, у т. ч. діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за умови відсутності у них місця проживання за місцезнаходженням закладу освіти;
  • працівники закладу освіти та інші громадяни — за умови повного забезпечення здобувачів освіти певного закладу освіти жилою площею у гуртожитку.

Розмір плати за проживання у гуртожитках закладів освіти державної та комунальної форми власності встановлює керівник закладу освіти за погодженням з органом студентського самоврядування.

Орієнтовно зазначене положення набере чинності 14.02.2020.

Із наказу МОН «Про затвердження Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти» від 21.11.2019 № 1452

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38390

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1901

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
11950

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
25808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді